معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: حدود 120 میلیارد ریال از محل طرح تحول نظام سلامت برای نوسازی 90 درصد بخش های مختلف بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان هزینه گردید .
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: حدود 120 میلیارد ریال از محل طرح تحول نظام سلامت برای نوسازی 90 درصد بخش های مختلف بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان هزینه گردید .
به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر پرویز یزدان پناه در برنامه تلویزیونی پیک سلامت شبکه استانی دنا افزود: از محل منابع هتلینگ طرح تحول سلامت، 125 پرستار در بیمارستانها ی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد جذب و مشکل کمبود نیروی انسانی در اکثر بخش های درمانی بیمارستانها تا حدی بر طرف شد .
دکتر یزدان پناه بیان کرد: ازهمین محل منابع حدود 6 هزار و 500 میلیارد ریال صرف بهبود وضعیت پاویونهای پرستاری و مبلغ 50 میلیارد ریال جهت تهیه 141 تخت بیمارستانی با 11 قلم تجهیزات مورد نیاز انها شد .
وی با بیان اینکه از ابتدای طرح تحول نظام سلامت تا پایان سال 94 تعداد یک میلیون و 500 هزار نفر برای خدمات تخصصی درمانی به کلینیک های ویژه تخصصی بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان مراجعه کردند، افزود: در این بازه زمانی 160 هزار بیمار در بیمارستانهای دانشگاهی استان بستری و هزینه فرانشیز ( سهم بیمار) از 38 درصد به 5.7 درصد کاهش یافت .
دکتر یزدان پناه با اشاره به ترویج زایمان طبیعی در استان با اجرای طرح تحول نظام سلامت، عنوان کرد: در دو سال اخیر میزان سزارین در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان از حدود 46.5 درصد به 39.5 درصد کاهش یافت که نسبت به متوسط کشوری آمار مطلوبی است .
وی ادامه داد: در طول مدت اجرای طرح تحول سلامت تاکنون 15 هزار زایمان طبیعی رایگان در بیمارستانهای استان انجام شده است .
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه قبل از شروع طرح تحول پزشکان متخصص تمایل کمتری به حضور در مناطق محروم داشتند، افزود: که با اجرای طرح تحول نظام سلامت و واقعی شدن تعرفه های پزشکی و درمانی 100 متخصص و فوق تخصص در بیمارستانها و کلینیک های تخصصی جذب و کمبود پزشکان متخصص تا حدود زیادی بر طرف شد، بطوری که در تمام شهرهای استان خدمات تخصصی پزشکی را به عموم مردم ارائه می دهند .
دکتر یزدان پناه افزود: بر اساس ارزیابی کارشناسان وزارتی از دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور در خرداد 94 دانشگاه علوم پزشکی استان از هفت برنامه طرح تحول نظام سلامت، در 5 برنامه تحول سلامت از متوسط کشوری بالاتر و در 2 برنامه از طرح نیز نزدیک به متوسط کشوری اعلام شد .
وی ادامه داد: بر اساس این ارزیابی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج جزو 6 دانشگاه برتر کشور در زمینه اجرای برنامه های طرح تحول نظام سلامت شد .
دکتر یزدان پناه گفت: با شروع دولت تدبیر و امید و حمایت و پیگیریهای هئیت رئیسه و ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد بخش عمده ای از مشکلات درمانی استان برطرف شد بطوری که در پیش از شروع طرح تحول سلامت تنها 29 تخت ویژه در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان وجود داشت و اکنون به 77 تخت ویژه افزایش یافته است .
وی افزود: بخشی از اقدامات انجام شده درمراکز درمانی دانشگاه شامل تامین منابع برای تهیه تجهیزات درمانی وتکمیل پروژه های کلینیکی با حمایت ، پیگیری و رایزنی های نماینده محترم ولی فقیه در استان، استاندار و نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی انجام گرفت .
معاون درمان دانشگاه با اشاره به برخی مشکلات موجود بر سر راه ارائه خدمات مطلوب و با کیفیت درمانی به مردم، تصریح کرد: از مهمترین این مشکلات کمبود فضای فیزیکی کلینیک های تخصصی بویژه در یاسوج است بطوری که در این شهر فضای کلینیکی مناسب جهت استقرارپزشکان متخصص به منظور ارائه خدمات پزشکی لازم به مردم وجود ندارد .
دکتر یزدان پناه اظهار کرد: با افتتاح و راه اندازی بیمارستان 200 تختخوابی و کلینیک 6 طبقه جدید شهید مفتح یاسوج و بیمارستان 96 تختخوابی گچساران و کلینیک های تخصصی گچساران و دهدشت مشکل کمبود فضای درمانی استان بنحو مطلوبی بر طرف خواهد شد .
وی ابراز کرد: نیروی انسانی ازستونها و پشتوانه های اصلی ارائه خدمات درمانی و اجرای طرح تحول نظام سلامت در بیمارستانها و کلینیک ها می باشند که متاسفانه بدلیل عدم پرداخت مطالبات بیمارستانها ازسوی سازمانهای بیمه گردرپرداختی آنان تاخیر ایجاد می شود .
دکتر یزدان پناه در پایان با اشاره به اینکه در سال گذشته 28 مورد اهدای عضو در استان صورت گرفت که نسبت به میزان جمعیت استان در کشور رتبه اول را حائز می باشیم، اظهار داشت: ازخیرین سلامت و مردم که همواره یار و مددکار خادمان خود در عرصه بهداشت و درمان استان بوده اند، درخواست می شود همچون گذشته در زمینه تامین تجهیزات و وسایل درمانی مورد نیاز بیماران خاص و بویژه افراد دیالیزی همت گمارند . 13- 142
م/ قنبری